Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Simsalabim, ett helt nytt barnrum!

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-24

Fina tips på möbler och inredning för våra små.

Sängen ställdes på andra ledden, småmöblerna åkte ut och färgskalan fräschades upp.

Simsalabim, så fick Mikkel ett helt nytt rum!

Mikkel, 8, bor med sin mamma och lillebror i Kastrup utanför Köpenhamn. Han har haft samma rum sedan han föddes och gillar det verkligen. Men nu när Mikkel går i skolan tycker han att det är viktigt att ha en ordentlig arbetsplats så att han sitter bra när han ska göra läxor.

Mamma Ulla visste inte riktigt hur hon skulle fixa till rummet och tog hjälp av en inredare.

Inga ”barnsliga saker”

– Jag tyckte att det såg för rörigt ut. Det fungerade inte som ett rum att både mysa och arbeta i. Och med en pojke på åtta år är det ofta rörigt, så det var ju inte bra att inredningen gjorde att det såg ännu rörigare ut. Mikkels gamla möbler fick vara kvar. I stället byttes accessoarerna ut.

– Att vi fick en ny färgskala är härligt. Det är fräschat upp rummet otroligt, och fältet på väggen vid skrivbordet är genialt. Där kan Mikkel sätta upp både affischer, komihåg-lappar och sitt schema med häftmassa utan att det ser rörigt och spretigt ut. Rummet verkar också mer luftigt, och både mamma och son är glada att alla ”barnsliga” saker är borta, för dem har ju Mikkel vuxit ifrån.

Tips för ett nytt barnrum!

? Sortera ut överflödiga möbler och saker – det är viktigt när det inte finns så mycket plats.

???Ta bort hyllor som sitter högt – det är viktigt att det inte verkar som om saker ramlar ner i huvudet på dem som är i rummet. Därför ska man inte heller stapla för mycket på hyllorna.

??Blått är en fin färg – men den är också lite tung. Här valde vi grönt, som känns mycket fräschare.

??Det ska finnas plats för lite roliga grejer också. Vi använde en stor gren som dekorationsträ. Den fungerar både som pynt och som krokar för saker och kläder.

Följ ämnen i artikeln