Tre barn räddade ur brinnande hus

Publicerad 2012-03-31

Ett av barnen upptäckte branden - sprang och hämtade föräldrarna

Hundens liv gick inte att rädda.

En stor del av en villa i Spjutsbygd norr om Karlskrona ödelades på lördagen i en häftig brand.

Två barn och ett spädbarn räddades ur huset och fördes till sjukhus.

Branden utbröt i sovrummet och tre barn befann sig i villan. Föräldrarna stod utomhus och pratade med en granne när ett av barnen kom springandes från huset.

– Barnet sprang ut och ropade att brandvarnare tjöt, säger Billy Åkerström, räddningsledare vid räddningstjänsten i Karlskrona.

Hunden kvar i huset

Föräldrarna rusade in i huset och hämtade de andra barnen, varav ett var ett spädbarn, och stängde alla dörrar.

Plötsligt kom de på att familjens hund var kvar inne i det brinnande huset. De gick in igen, men på grund av all rök så kunde de inte hitta hunden.

– Det var dramatiskt när vi kom till platsen. Vi gick in för att leta reda på familjens hund. När vi hittat den gjorde vi vad vi kunde och utförde första hjälpen, men hundens liv gick inte att rädda, säger räddningsledare Billy Åkerström.

"Bra gjort"

Räddningstjänsten lyckades släcka branden. Huset är rökskadat och brännskadat i sovrummet. De tre barnen, deras föräldrar och ytterligare en vuxen är fördes till sjukhus för kontroll av rökskador.

– Det var bra gjort av barnet att springa ut och säga till om brandvarnaren, och det var helt rätt av föräldrarna att stänga alla dörrar, säger Billy Åkerström.