Polisen rammade bil efter våldsam jakt

Publicerad 2012-05-30

Här grips mannen på Hornsgatan i Stockholm.

Polisen rammade en bil på tisdagsförmiddagen. Detta efter en våldsam jakt genom Stockholms söderförorter och slutligen inne i söderledstunneln. Mannen som jagades är sedan tidigare misstänkt för brott.

Efter en intensiv biljakt, från Stockholms södra förorter ända in till City, kunde polisen till slut stoppa den misstänkta gärningsmannen. Markus Antonsson är stationsbefäl på Södermalmspolisen.
– Mannen är misstänkt för ett tidigare brott. När patrullen upptäckte honom startade en jakt som gick genom söderförorterna. Vi tappade bort honom ett tag men upptäckte honom igen vid Gullmarsplan. Då fortsatte den misstänkta genom söderledstunneln i hög fart.

Rammades

– Patrullen rammade honom cirka 10:55, för att han inte skulle kunna köra därifrån. Detta efter att han krockat med en stolpe på Hornsgatan.

Varför jagades mannen – vad är han misstänkt för?

– Det kan jag inte gå in på men brottet står, så att säga, i proportion till jakten på honom.
Yvonne Magnusson, 57, blev vittne till avslutningen på den dramatiska händelsen.
– Först hörde jag en rejäl smäll och då gick jag genast ut för att titta. Och sedan när jag kom ut från lägenheten smällde det igen. Pang! Det var då polisen som körde in i bilen som just krockat med lyktstolpen. De drog ut mannen ur bilen och slängde ner honom på gatan. Sedan höll de honom där under ganska lång tid. Han vinglade och såg narkotikapåverkad ut, säger Yvonne Magnusson.