Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Frans, Frank

Mord kan vara mc-uppgörelse

Publicerad 2012-06-28

Den 17 juni hittades en 53-årig man mördad i en lastbil på en rastplats på Hallandsåsen.

Nu har fyra personer gripits, misstänkta för mordet.

Mordet har, enligt uppgift till Aftonbladet, kopplingar till den grova organiserade brottsligheten.

Lastbilen hade stått parkerade på rastplatsen i flera dagar, och när polisen den 17 juni kontrollerade den fann man en 53-årig man död i förarhytten.

Såväl länskriminalen som tekniker kopplades omedelbart in, och platsen spärrades av.

Nu, tio dagar senare, har fyra män, födda 1974 och 1975, anhållits misstänkta för att ha mördat den 53-årige mannen, som är dansk medborgare, bosatt i Sverige.

MC-kopplingar

Den mördade mannen var medlem i det kriminella mc-gänget Outlaws, och enligt uppgift till Aftonbladet har minst en av de misstänkta gärningsmännen kopplingar dit, genom att han är, eller tidigare varit medlem.

Enligt uppgift till Helsingborgs Dagblad har polisen efter gripandena genomfört flera husrannsakningar, bland annat i Hells Angels klubbhus och i deras supporterklubben Red Devils klubbhus i Trelleborg.

I eftermiddags höll polisen en presskonferens på polishuset i Helsingborg.

Men vad de tror om motivet, eller vilka kopplingar till gängkriminalitet de inblandade har, ville man inte kommentera.

- De misstänkta känner varandra, men vi vill inte gå in på vad deras motiv misstänks ha varit, säger Eva-Lotta Hermansson-Truedsson, pressinformatör på polisen.

Sannolika skäl

Hon bekräftar att polisen genomfört ett stort antal husrannsakningar, och även att flera beslag har gjorts, men vill inte säga var husrannsakningarna ägt rum.

- Nu fortsätter utredningen och de misstänkta kommer sannolikt begäras häktade i morgon, de är misstänkta på sannolika skäl för mord.