Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Slaget om Karlstad

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-20

Två Max-restauranger utmanar McDonalds och Burger King.

Slaget om Karlstad Konkurrensen mellan hamburgerkedjorna i Karlstad hårdnar.

I december inviger Max två nya restauranger i Karlstad. Därmed är hamburgerkriget mellan Max, McDonalds och Burger King ett faktum.

– Vi har letat lokaler länge i Karlstad och höll på att bygga den ena restaurangen när en till lokal blev ledig på Bergvik. Då bestämde vi att slå på stort, säger Christoffer Bergfors, vice vd på Max.

Men kommer inte Karlstadborna tröttna på hamburgare?

– Nej vi räknar med att hamburgerkonsumtionen kommer att öka när vi kommer till stan. Men framför allt ska vi ta kunder från de andra restaurangerna, säger Christer Bergfors.

Har konkurrenterna ändrat taktik nu?

– Jag såg att McDonalds ska göra något reklamutskick till alla i Karlstad. Det skulle kunna vara en reaktion på vår etablering. I andra städer har McDonadls försökt överklaga våra byggplaner för att försvåra för oss, säger Christoffer Bergfors.

McDonalds i Karlstad ser med ro på Max etablering i Karlstad.

– Vi kommer att fortsätta att vässa oss för att intressera fler. Om Max tror att det finns intresse för ytterligare två restauranger så får de satsa på det. Vi står fortfarande för 75 procent av snabbmatsmarknaden i Karlstad, säger Patrik Hjelte, franchisetagare på McDonalds.