Italienska huliganer ute efter hämnd

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-11-11

200 maskerade fans stormade polisstation i Rom – flera skadade

Oroligheterna efter polisens dödskjutning av Laziosupportern Gabriele Sandri sprider sig nu i Italien.

Flera grupper är ute efter hämnd på polisen.

På söndagskvällen stormade över 200 huliganer en polisstation i huvudstaden Rom.

Mer än 200 maskerade Lazio- och Romasupportrar gick till attack mot polisstationen vid Olympiastadion i Rom.

Huliganerna, som var beväpnade med stenar och påkar, slog sönder fönster, jagade iväg poliser och tog sig in på polisstationen.

Väl inne på stationen gick de lös på kontorsmaterial och inredning, rapporterar de italienska nyhetsbyråerna ANSA och Apcom.

Kvarter spärrades av

Våldsamheterna fortsatte ute på gatan där byggnader, trafikljus och bilar slogs sönder och sattes i brand. Hela kvarteret runt Olympiastadion stängdes av. Enligt italienska medier ska bland annat den italienska olympiska kommitténs kontor ha utsatts för skadegörelse

Passagerare i en buss som passerade kravallerna evakuerades under polisens beskydd. Italienska Sky TG24 rapporterar att huliganerna sedan tände eld på bussen.

Minst tre personer samt sex poliser ska ha skadats, varav en allvarligt. Totalt greps tre personer varav en kvinna.

Tidigare på kvällen uppstod sammandrabbningar mellan polis och huliganer i samband med en minneshögtid för den skjutne Laziosupportern. Huliganer kastade smällare mot polisen som satte in tårgas för att skingra grupperna.

Innan sammandrabbningarna i Rom startade beslutade det italienska fotbollsförbundet att ställa in söndagens sena möte mellan Roma och Cagliari som skulle ha spelats i Rom.

Vreden sprider sig

Från flera andra håll i Italien rapporterades det på söndagen om oroligheter och huliganer som riktade sin vrede mot polisen.

I Bergamo drabbade supportgrupper från lagen Milan och Atalanta ihop med polisen. Supportrarna försökte storma planen i protest mot polisens dödsskott. Matchen stoppades i sju minuter och polisen satte in tårgas mot bråkstakarna.

Även mötet mellan Taranto och Massese i tredje divisionen fick avbrytas på grund av supporterbråk.

ANNONS