Här åker de snowboard – mitt i stan

Publicerad 2016-11-10

När livet ger dig oplogade gator – åk snowboard efter bilen.

Så tänkte i alla fall söderborna Lena och Mauritz.

– Alla som såg oss var supertaggade. Alla stod och applåderade, filmade och jublade, säger Lena.

Mauritz Armfelt och Lena Sahlberg.

I klippet filmar Lena Sahlberg när kollegan Mauritz Armfelt tolkar efter bilen – på snowboard. Mauritz kryssar över snödrivorna på Östgötagatan på Södermalm i Stockholm.

– Vi ville testa om det funkar, om det är bra underlag. Mauritz är väldigt bra på allt som är med bräda att göra, säger Lena.

Lena tycker att det gick över förväntan.

– Det var ashäftigt. Man kan ju åka wakeboard med lina efter en båt och det var lite samma sak. Han tyckte att det var skitkul. Vi åkte runt i en och en halv timme, åkte och hoppade.

Åkturen i går var egentligen bara en rekognosering. Lena och Mauritz ville göra en reklamfilm för en fest med afterskitema som de ska hålla.

– Grundtanken var att göra en fetare film i dag. Jag vågar inte säga var vi ska spela in. Men vi håller oss innanför tullarna, säger Lena.

Över tvåtusen delningar – inom ett dygn

Söderborna reagerade positivt när de såg ekipaget köra runt kvarteren söder om Folkungagatan.

– Alla var supertaggade. Alla stod och applåderade, alla filmade och jublade. Vi åkte runt ett tag och efter en stund stod folk och väntade, säger Lena.

När Lena la ut klippet på Facebook blev hon förvånad när ett par kompisar delade det med en gång. Efter en timme var antalet hundra och i skrivande stund tickar siffran på över 2000 delningar.

– Det är kul att få göra folk glada i vinterrusket. Det är verkligen fantastisk väder ute, säger Lena Sahlberg.

Följ ämnen i artikeln