Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

14 döda i extremregn på Sardinien

Uppdaterad 2013-11-19 | Publicerad 2013-11-18

Extremregnet har skapat totalt kaos på Sardinien.

Bilar har svepts bort, vägar har utraderats och broar rasat.

Antalet dödsoffer är uppe i 14, uppger regionala myndigheter enligt AFP.

Ovädret slog till med full kraft mot italienska Sardinien i går.

Minst nio människor har dött och många saknas i störtfloderna som orsakats av kombinationen hårt regn och kraftig storm, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

De flesta av offren har dött på den nordöstra sidan av ön och runt hamnstaden Olbia - ett populärt och exklusivt turistresmål under sommarhalvåret.

Borgmästaren: "En apokalyptisk storm"

Olbias borgmästare, Gianni Giovanelli, sa tidigt på tisdagsmorgonen att hela staden förstörts av en "apokalyptisk" storm, enligt nyhetsbyrån AP.

Tre personer från samma familj dog när en bro kollapsade över deras bil i närheten av Olbia. En mamma och hennes dotter hittades döda i en bil inne i staden, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

En polisbil som eskorterade en ambulans under utryckning drogs i väg i det kraftiga regnovädret. Tre poliser kunde räddas ur bilen - en fjärde dog.

90-årig kvinna dog i sitt hem

En 64-årig kvinna dog när hennes hem översvämmades i byn Uras i den sydvästra delen av ön. En 90-årig kvinna hittades död i sitt hem i närheten av Nuoro på centrala Sardinien, rapporterar AFP.

Ovädret har även orsakat strömavbrott och kaos i trafiken. Broar har förstörts och skolor har stängts. Hundratals människor har tvingats fly från sina hem och myndigheterna har upprättat tillfälliga härbärgen till drabbade.

I Olbia har många invånare via en Facebookgrupp erbjudit sig att ta emot de som förlorat sina hem, skriver AFP.