Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Kroppsrester funna efter försvunna unga män

TT-AFP

Uppdaterad 2023-08-18 | Publicerad 2023-08-17

Polis och frivilligorganisationer söker ofta efter kvarlevor efter dem som mördats av knarkkarteller i Mexiko. Arkivbild.

Mexikanska myndigheter har sökt i närmare en vecka efter fem unga män som försvunnit. På torsdagen meddelade polis i delstaten Jalisco att man funnit de fem mördade, med kropparna brända till rester.

Dödsfallen väckte omedelbar och ovanligt stor ilska i Mexiko som vant sig vid brutala mord i skuggan av knarkkartellernas krig om makt, revir och rikedom.

Polis hittade fyra kranier på ett privat landområde samt brända kroppsdelar i Tlajomulco. Fyndet kunde göras efter det att man hittat de unga männens övergivna fordon, en av dem sönderbränd och med en kropp i det förkolnade vraket.

Men ilskan fick delvis de ovanligt starka proportionerna på grund av bilder som delats på sociala medier, som visade hur knäböjda män med bundna händer blir attackerade med slag och knivhugg. Myndigheter har försökt att styrka bildernas äkthet; men fynden som följde på ett anonymt tips ser ut att bekräfta händelseförloppet.