Döms till 18 års fängelse för mord i Göteborg

TT

Publicerad 2024-02-06

En man i 30-årsåldern hittades död på Hisingen i Göteborg av förbipasserande. Nu döms en man till 18-års fängelse för mordet. Arkivbild.

En man döms till 18-års fängelse för mord i Göteborg, skriver GP. En medåtalad kvinna frias helt eftersom rätten anser att bevisningen inte håller för att kunna fälla henne.

Det var i slutet på maj förra året som en man i 30-årsåldern hittades död utomhus i närheten av bostadsområdet Lillhagen på Hisingen i Göteborg. Mannen hittades av förbipasserande.

Den döde mannen i 30-årsåldern var känd av polisen sedan tidigare, och hade koppling till ett kriminellt nätverk från Malmö. Men mordet ska inte ha varit gängrelaterat.

– Vi ser dock inte att det här dådet haft någonting alls med organiserad brottslighet att göra, säger åklagare Åsa Nilsson till tidningen.

I stället kan det ha rört sig om ett svartsjukedrama. Kvinnan ska ha delvis ha bott med den nu döde mannen och innan dess ha haft en relation med den mannen som nu döms till fängelse.

– Det kan ha rört sig om svartsjuka, fast lika gärna om något annat. Vi har en cocktail av olika tänkbara anledningar, menar åklagaren.