Man körde med permobil på E20

Uppdaterad 2018-06-27 | Publicerad 2018-06-26

Saga Undén och hennes fästman var på väg till lantstället när de stötte på en oväntad medtrafikant.

På E20 åkte nämligen en man i en permobil.

På tisdagskvällen åkte Saga Undén och hennes fästman Pelle Almquist samma väg som de alltid brukar köra när de är på väg till sitt lantställe.

Men den här gången hände något annorlunda. När de körde på E20 och passerade Eskilstuna hann de nämligen ikapp en man som körde i en permobil.

– Vi bestämde oss för att sakta ned farten och slå på varningsblinkers för att skydda honom mot andra bilister, berättar Saga Undén.

”Maxade säkert permobilen”

– För oss kändes det som att det gick väldigt långsamt. Men han körde i ungefär 30 kilometer i timmen så han maxade säkert permobilen, fortsätter hon.

Medan Pelle Almquist körde bilen så ringde Saga Undén polisen. Polisen bad paret att fortsätta köra långsamt bakom permobilen för att stoppa trafiken tills polisen var på plats.

– Polisen frågade oss om den här mannen fortfarande höll på att köra om andra fordon, tydligen hade han gjort det tidigare. Det hade varit någon olycka eller något annat på vägen tidigare som hade stoppat upp trafiken lite. Det hade gjort att han kunde köra förbi bilar i kön.

”Kändes bra att stanna”

Trots att det gick så långsamt var det ingen av de andra trafikanterna bakom paret som surnade till och la sig på tutan.

– Bilen bakom oss såg också mannen och hade varningsblinkers på. Vi tänkte lite på att man ju i vanliga fall är längre bak i sådana här köer och inte vet vad som händer där framme. Men nu visste vi, säger Saga Undén.

Efter en stund var en polis på motorcykel framme vid mannen på permobilen. Strax därpå anlände också en polisbil och tillsammans lyckades de styra in mannen på en avfart.

Polisen skjutsade mannen till tåget

– Vi har åkt den sträckan många gånger och det har aldrig hänt något. Det kändes bra att kunna göra en insats och stoppa trafiken. I början när det var två filer passade några bilar på att köra förbi utan att stanna, men det kändes bra att vi saktade ned, säger Saga Undén.

Enligt polisen körde mannen mellan trafikplats Marielund och trafikplats Folkesta med permobilen. Han kunde inte ge någon förklaring om varför han åkte i en permobil på motorvägen, förutom att han var på väg hem till Västerås.

Polisen skjutsade både mannen och permobilen till närmaste tågstation så att han kunde ta tåget hem istället.

Följ ämnen i artikeln