Kraftig brand i sexvåningshus

Publicerad 2016-09-21

En kraftig brand har startat i en lägenhet i ett sexvåningshus i Hjulsta i nordvästra Stockholm. Den är nu släckt.

– Två personer har fått lättare rökskador och åkt till sjukhus för kontroll, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Larmet kom in 23.50 och räddningstjänsten i Stockholm åkte dit med ett stort antal enheter från tre stationer och flera ledningsbilar.

Det brann på femte våningen i det sex våningar höga flerfamiljshuset. Bilder från platsen visar hur öppna lågor slog ut från fönstret till en av lägenheterna.

Kraftig rökutveckling

Inledningsvis uppgav ledningscentralen på räddningstjänsten att det fanns en spridningsrisk till vinden, men det kunde man förhindra.

Två personer har fått lättare röksskador och behövt föras till sjukhus för kontroll. Enligt SOS Alarm larmades fem sjukvårdsenheter till platsen för att ta hand om människor.

Räddningstjänsten beskriver det som att mycket rök spred sig i huset och att röken har synts stiga över området på långt håll.

Flera spontanevakuerade

– Lägenheten är utbränd. Sedan är det vissa skador på andra lägenheter, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Flera personer spontanevakuerade och nu väntar kontakt med försäkringsbolag för de som inte har någonstans att sova i natt.