Våldtog 13-årig Facebook-dejt

Publicerad 2012-04-06

En 25-årig man i Sundsvall våldtog en 13-årig flicka som han träffat på Facebook.

Nu har han dömts till fängelse i två år och fyra månader.

Flickan kom i kontakt med den 25-årige mannen på Facebook i januari i år. Efter att ha chattat med varandra och träffats på stan bestämde de att träffas hemma hos flickan. Där hade de samlag. I samband med det ska mannen enligt domen också ha injicerat flickan med sömnmedlet Stilnoct, skriver Dagbladet.

Efter händelsen mådde flickan dåligt och vände sig till en äldre bekant som tog med henne till sjukhuset. Efter att ha undersökt henne gjorde läkaren en polisanmälan.

Förnekar brott

Mannen har hela tiden förnekat brott. Han menar att flickan har samtyckt till samlaget och att han inte har förstått att flickan var under 15 år. Under rättegången sa han att flickan aldrig berättade för honom om sin ålder och att han inte heller ska ha noterat denna när han var inne på hennes Facebook-profil, enligt Dagbladet.

Sundsvalls tingsrätt tycker dock att mannen borde ha insett att hon var under 15 år och dömde honom därför till två år och fyra månaders fängelse för våldtäkt mot barn. Mannen dömdes också för ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen och snatteri. Han ska också betala 85 000 kronor i skadestånd till flickan.