Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

God morgon! Det här hände medan du sov

Publicerad 2019-02-20

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Avrättning stoppad i HD

Delstaten Texas förbjuds att avrätta en man som dömts för att ha mördat ett affärsbiträde i Houston 1980. USA:s högsta domstol slog på tisdagen fast att 59-årige Bobby Moore har en intellektuell funktionsnedsättning och därför inte kan avrättas.
Läs hela artikeln
40 olösta fall i mordutredning

Storbrand spreds blixtsnabbt: ”Taket helt borta”

En våldsam brand rasade efter midnatt i ett flerfamiljshus i Västerås. Elden spred sig blixtsnabbt från en lägenhet upp till vinden och taket – och därifrån till ytterligare en lägenhet.
– Det gick på några minuter, säger Thomas Gustafsson vid polisen.
Läs hela artikeln
Generaldirektör kallas till riksdagen

Vit dvärg med mystiska ringar hittad

En frivilligforskare i Tyskland har hittat den kallaste och äldsta vita dvärgstjärna som människan hittills skådat, rapporterar Nasa. Konstigt nog är den omgiven av ringar.
Läs hela artikeln

Samir svar: Låt till Schulman

Det började som en verbal attack mot Samir Badran i den populära podcasten ”Alex & Sigges podcast”. Nu slår Samir Badran tillbaka med en låt på Youtube.
”Han försöker förnedra mig”
Läs hela artikeln
Instagramstjärnans miss: Råkade visa könet

Liverpool nollade av Bayern

Endast Manchester City hade hållit nollan på Anfield den här säsongen. Under tisdagskvällen lyckades Bayern München med samma bedrift. Det innebär att åttondelsfinalen är helt öppen inför returen i Tyskland.
Läs hela artikeln
SIMON BANK: Han drog ur sladden på Anfield
Ikeas löfte till Zlatan

Så firar Globen sin 30-årsdag

Den jättelika vita bollen söder om Skanstull fyller 30 och firar med flera meter höga minnen. Bokstavligen.
”Köa i sju dagar och tio minus var så jävla värt det. Springsteen 2007 var min första Bruce-konsert allra längst fram. Ren och skär magi”, minns en lycklig Fredrik.
Läs hela artikeln

Konservativa förvärrar Rysslands hiv-epidemi

PERNILLA ERICSON: Putins linje är hbtq-fientlig, budgeten för förebyggande insatser har krympt och även i statligt styrda medier sprids fördomar om sjukdomen. Så blir den konservativa rörelsen en livsfara för sitt eget folk.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!