Konsten att ta matguld utan både rinnande vatten och vask
Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-04
... Carl Almgren
löjtnant och kock, som ledde svenska truppen till seger i matmästerskapet Military Grand Prix utanför London.
– Tack så jättemycket.
Ni jobbade under rätt fältmässiga förhållanden?
– Ja, inget rinnande vatten och ingen vask. Under tidspress på litet utrymme. Men vi hade gasugn och sex gasplattor.
Hur förberedde ni er?
– En månad i förväg fick vi veta innehållet i råvarukorgen. Vi spikade menyn som vi sen tränade på flera gånger.
Konkurrenterna kom från hela världen. Dina lagkamrater Malin Persson och Dean Wikman är båda värnpliktiga. Varför var ni bäst?
– Vi kombinerade enkelhet och innovation. Och lagade sjötunga fylld med prosciutto, chili och dragon. Efterrätten skulle vara varm. Vi gjorde en chokladfondant fylld med äpple och vindruvor, kokta i rom.
Vad hade ni för mål?
– Att slå USA. De har resurser och är världsledande. Eftersom de är ganska sturska så är det alltid kul att besegra dem.
Vilken är din egen paradrätt?
– Torsknacke, pocherad i lättsaltat vatten.
Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Mer ledig tid.