Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

170 grisar döda i ladugårdsbrand

Publicerad 2016-02-07

En stor ladugård i Stora Skedvi i södra Dalarna började eldhärjades i natt och hundratal grisar brann inne.

– Det var omkring 170 grisar som dog, säger Dennis Hebert, vakthavande befäl vid Dalapolisen.

En 500 kvadratmeter stor ladugård brinner i Stora Skedvi i Säters kommun i Dalarna eldhärjades natten till söndag. Ett stort antal grisar fanns i byggnaden när branden startade, skriver Dala-Demokraten.

– Vi fick in larmet strax innan tolv, klockan 23.39, och då uppgavs en fjärdedel av byggnaden vara övertänd, säger Dennis Herbert, vakthavande befäl hos Dalapolisen.

När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden övertänd, skriver TT. Polispatrull som var på plats för att bistå i släckningsarbetet har uppgett att inte var någon risk att branden skulle spridas till angränsande byggnader.

Gården i Stora Skedvi föder upp grisar och uppges totalt ha omkring 1 000 grisar, men flera av dem fanns i andra byggnader än den eldhärjade, skriver Dala-demokraterna.

– Vi har 20 suggor och 150 kultingar kvar i byggnaden, som har gått åt, säger Johan Landenborg, räddningsledare vid räddningstjänsten till tidningen.

Vid 04-tiden uppgav TT att släckningsarbetet ännu pågick.

– Ingen person har blivit skadad. Vi vet inte vad som har orakat branden men vi kommer att spärra av för en platsundersökning så snart räddningstjänsten är klara, säger länsvakthavande befäl Dennis Herbert.