Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Elefanter löpte amok – en död

Uppdaterad 2011-06-09 | Publicerad 2011-06-08

De två vilda elefanterna spred skräck i en hel stad.

Människor flydde i panik – och en man och två kor trampades till döds.

De två elefanterna tog sig in i Mysore, en stad södra Indien, från en närbelägen skog. De var uppretade och spred snabbt kaos där de drog fram. På bilder tagna med mobilkameror syns hur djuren sliter ner vägskyltar, jagar en buss, och springer längs en bilväg.

Avled av skadorna

En av elefanterna tog sig in vid en länga med bostadshus. Där gick en 55-årig man ut genom ytterdörren på sitt hus för att se vad som pågick. Då gick en av elefanterna till attack. Otäcka bilder visar hur elefanten trycker ner mannen och stampar på honom. Mannen avled av sina skador.

Lite senare på en annan gata fick elefanterna tag i två kor. De kastade runt med korna och dödade dem inför en grupp åskådare.

Jakten på elefanterna pågick hela morgonen. Efter tre timmar lyckades jägare och personal från en djurpark i Mysore till slut fånga och söva ner djuren.

Letar mat

Det är oklart varför elefanterna hamnade i staden. En kommunanställd skyllde det på att allt fler människor flyttar till elefanternas områden i skogen.

– Okontrollerad expansion av åkermark och ökad rörlighet av människor och transportfordon genom elefanternas område i skogen gör att de går in i städer och byar för att leta efter mat, säger tjänstemannen, enligt Sky News.

Elefanterna kommer att släppas fria i skogsområdet senare i dag, enligt djurparken i Mysore.