Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Labrador dödshotad av mäktig knarkliga

Publicerad 2012-11-02

Labradoren Boss är dödshotad av tungt kriminella.

Labradoren Boss har sprängt flera knarknästen – nu hotas han till livet av tungt kriminella.

För att förhindra ett attentat specialbevakas superhunden av nio poliser.

– De vill döda honom, säger narkotikapolisen Maj Victor Vale.

Kuppen mot den femåriga labradoren Boss avslöjades när polisen i Rio de Janeiro avlyssnade en känd knarkligas telefonsamtal.

– Langarna sa att de skulle skjuta den bruna, säger narkotikapolisen Maj Victor Vale till en lokal tv-kanal i Brasilien rapporterar BBC.

Polisen förstod direkt att "den bruna" syftade på Boss.

Hittade knark i kloak

Labradoren är Rio de Janeiropolisens mest effektiva knarkhundar. Med hjälp av sin känsliga nos har han avslöjat en knarkgömma på 400 kilo cannabis inuti en väg.

Sedan knarkligor fått nys om hans effektivitet har de gjort allt för att lura honom. Vid ett tillfälle gömdes droger i en kloakbrunn - men labradoren lyckades trots den vidriga lukten hitta gömman, skriver Telegraph.

Det är första gången en hund dödshotas av knarkligorna och polisen tar hoten på största allvar.

"Kommer inte stoppa honom"

– Alla som jobbar mot droghandeln utsätts för risker, det är en normal situation. Men inte sedan 1955, då hundpatrullen bildades, har vi sett något liknande. Vi har inte ens haft en hund som har skadats under våra operationer, säger Maj Victor Vale till Telegraph.

Trots hoten har polisen inga planer på att ta Boss ur tjänst - han kommer däremot skyddas av nio polismän när han är ute på jobb.

– Hundar kan också hotas, speciellt med tanke på att våra hundar hjälpt oss att hitta mer än 1,5 ton droger det senaste året. Men det kommer inte stoppa oss, eller honom, från att göra vårt jobb, säger Maj Victor Vale till Telegraph.