Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Tappade bort mamma – slukades i vågorna

Publicerad 2012-11-02

Bröderna försvann från sin mamma och slukades av en gigantisk våg under stormen Sandys framfart.

I går hittades de döda.

– Förfärligt. Det här sammanfattar all tragik i denna fruktansvärda händelse, säger polischef Ray Kelly.

I måndags natt satte Glenda Moore sina söner, 2 och 4 år i bilen och körde i väg för att fly stormen Sandy.

På vägen från området South Beach möttes de av en jättevåg som sköljde över bilen. När bilen inte startade gick hon ut för att sätta sönerna i säkerhet.

– Hon satte pojkarna på biltaket för att undkomma vattnet. Då kom en till stor våg som uppenbarligen tog dem med sig. Hon var helt uppgiven och började leta efter dem och vädja om hjälp, säger Kelly till New York Post.

Hittades 20 meter ifrån varandra

I tisdags morse inleddes ett massivt sökpådrag efter pojkarna. Polisen letade med hjälp av allmänheten med spadar och högafflar i de vattenbelagda kärrmarkerna utan att hitta något.

I morse, lokal tid avbröts sökandet när polisen hittade en av pojkarna, den tvååriga Brandon. Hans fyraåriga bror, Connor hittades en kort tid senare.

Pojkarna låg 20 meter ifrån varandra, begravda i djupt vatten, under träd och bråte, enligt en poliskälla till tidningen.

Polisen befarar fler offer

En granne till familjen befann sig också i området när jättevågen sköljde in. Han lyckades rädda tre andra människor som fastnat i vattnet men hörde aldrig Glenda Moores rop på hjälp.

– Det var en riktig mardröm. Det här är något jag aldrig någonsin kommer att glömma, säger han till tidningen.

Under dagen hittade polisen även ett äldre par som rapporterats saknade efter stormen. Paret hittades döda i sin bil.

Polisen befarar nu att dödssiffran kommer att stiga i takt med att röjningsarbetet efter stormen färdigställs. Fler än 90 människor i USA har dött i stormen. Fortfarande är cirka 4,5 miljoner hem utan el.