Knark säljs på högstadieskola

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2002-01-30

Elever: Här finns rökheroin, hasch och marijuana

Det säljs narkotika på Mariaskolan på Södermalm.

Hasch och marijuana har använts av högstadieelever och polisen utreder uppgifter om rökheroin.

- Detta är mycket allvarligt, säger Sanna Granbeck vid Mariapolisen.

KRISMÖTE MED FÖRÄLDRARNA Elever har berättat att det finns hasch, marijuana och rökheroin på Mariaskolan i Stockholm. I går hade socialtjänsten och skolan ett krismöte med föräldrarna till de barn man befarar använt drogerna.

Mariaskolan på Södermalm är en grundskola med elever i årskurs 1-9.

I fredags fick skolans ledning uppgifter om att ett 15-tal elever i högstadiet använt narkotika. Polisen har i förhör med ungdomarna fått bekräftelse på att det förekommer både hasch och marijuana och utreder nu hur de fått tag på knarket.

Flera ungdomar ska drogtestas

- Enligt de uppgifter vi fått fram är det en eller ett par elever på skolan som stått för försäljningen. Det handlar alltså inte om någon liga som åker från skola till skola och säljer, säger Sanna Granbeck.

Flera elever har också berättat att det finns rökheroin på skolan. Polis och socialtjänst understryker att de uppgifterna inte är bekräftade men tar uppgifterna på allvar och ska utreda deras tillförlitlighet.

- Vi har precis inlett en utredning för att gå till botten med alla de här uppgifterna. Det är ett brott att använda droger men från polisens sida lägger vi nu ner mest kraft på att spåra hur de kommit till skolan, säger Sanna Granbeck.

Socialtjänsten och skolan hade i går ett krismöte med föräldrarna till de barn som man befarar använt drogerna. På vilket sätt vill man inte säga men sannolikt kommer flera av ungdomarna att drogtestas på Maria Ungdomsmottagning.

"Vi agerar så snabbt vi kan"

- Det finns oerhört mycket alkohol och narkotika på Södermalm visar flera undersökningar. Men vi har aldrig haft det inne på skolan förut och därför agerar vi nu så snabbt vi kan, säger Tord Näktergal, tf rektor på Mariaskolan.

Skolan skickar nu ett brev till alla barn och deras föräldrar för att informera om vad som hänt. Samtliga föräldrar till skolans högstadieelever kommer också att kallas till ett möte med personal från skola, polis och socialtjänst.

Andas in ångorna

Olle Castelius

ANNONS