Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Så gick det efter viktnedgången

Publicerad 2014-01-04

Alexandra Hollesen, 25, gick ner 16 kilo på fyra månader.

Viktnedgången blev början på ett helt nytt liv.

– Träning är ett av mina största intressen nu, säger hon.

För ett år sedan skrev Aftonbladet om flera svenskar som på olika sätt gått ner i vikt.

En av dem, 25-åriga Alexandra Hollesen från Alingsås, började träna och lyckades gå ner 16 kilo på fyra månader.

I dag håller hon samma vikt som efter viktnedgången – och har ett helt annorlunda liv än för ett år sedan.

– Man kanske hittar nya mål i framtiden, men mitt mål efter viktnedgången var att jag skulle hålla igång det här. Träning är ett av mina största intressen nu. För ett år sedan utbildade jag mig till aerobicsinstruktör, säger Alexandra Hollesen.

Använde sig av en specialdiet

Shafkat Ahmed, 23, använde en annan metod för att göra sig av med oönskade kilon. Han tappade 56 kilo, från 130 till 74 kilo, på ett och ett halvt år med hjälp av en specialdiet. Anledningen till att han ville gå ner i vikt var av hälsoskäl.

– Jag mådde bra så som jag såg ut innan jag gick ner i vikt. Jag spelade fotboll och rörde på mig. Problemet är att i min familj finns det diabetes och höga kolesterolvärden, och det ville jag inte drabbas av, säger han.

Nu har det gått ett år och Shafkat Ahmed har lagt på sig fem-sex kilo, men han tränar regelbundet och äter en individanpassad kost för att hålla sig där.

"Aldrig mått bättre"

Lina Hassinen, 25, står på den vikten hon hade för ett år sedan. Då hade hon med hjälp av LCHF-dieten lyckats tappa 43 kilo på drygt ett år.

– Jag mår jättebra, jag har aldrig mått bättre. Jag håller vikten med samma kost som jag hade när jag gick ner i vikt. Tänker på vad jag äter och är ute och rör på mig, säger hon till Aftonbladet i dag.