Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Brönderslev-dottern: Jag är rädd att pappa ska hämnas

Publicerad 2011-06-22

Skräckföräldrarna fick sina domar på tisdagen

21-åriga Michelle avslöjade den omfattande vanvård som hon och hennes syskon utsattes för i danska Brönderslev.

I går dömdes föräldrarna till hårda straff, pappan till livstid. Men domen lugnar inte Michelle

– Jag kommer alltid att vara rädd att han ska hämnas, säger hon.

Danska Ekstrabladet träffade på tisdagen Michelle, den 21-åriga dottern till skräckföräldrarna i danska Brönderslev. Båda hennes föräldrar hade då fått sina domar; den 41-åriga pappan, Harry Antoft Larsen, dömdes till livstids "forvaring", en icke tidsbegränsad variant av rättspsykiatrisk vård där straffet avtjänas i fängelse. Den 37-åriga mamman, Tina Jensen, till fyra års fängelse.

”Kommer alltid att frukta honom”

Och även om Michelle är både lättad och nöjd domen är hon inte lugn. Hon är fortfarande rädd för sin pappa.

Harry Antoft Larsen våldtog under flera år sin dotter. Hon har också tvingats äta avföring från familjens djur, och gräva sin egen grav. Under en period tvingades flickan bo i en byggnad till det gula tegelhuset där det varken fanns lyse, värme eller vatten.

– Jag är lättad över domen. Men även om min pappa har fått landets strängaste straff – och kanska aldrig kommer att bli fri – så kommer jag alltid att frukta honom, säger Michelle till Ekstrabladet.

Avslöjade vanvården

Mest av allt är Michelle rädd för att hennes pappa en dag ska söka upp henne och hämnas för att hon rymde och avslöjade de vidriga förhållanden hon och hennes nio syskon levde under.

– Jag tror aldrig att jag får lugn. Trots att han sitter i fängelset är jag fortfarande rädd för honom. När han psykundersöktes och rymde från den psykiatriska avdelningen i Ålborg fick jag nästan panik. Jag var säker på att han bara hade en sak i huvudet: att hitta mig och hämnas, säger hon till tidningen.