Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Inte det minsta nervös

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-10

Jonas vinner minst 1,2 miljoner

Lördagen den 11 oktober är det dags för Jonas Stoor att kliva in i TV4-studion för att skrapa Triss Månadsklöver. Han har svårt att förstå vidden av vinsten och vill inte spekulera för mycket.

– Jag vet ju inte vad det blir.

Jonnas Stoor är 48 år och bor i Alunda, norr om Uppsala. På lördag morgon är det dags för honom att ta reda på i hur många år han vinner pengar. Och hur mycket han vinner varje månad. Han är garanterad minst 1,2 miljoner. Men om han skrapar fram högsta vinsten, 50 000 kronor i 25 år, blir det hela 15 miljoner kronor.

Jonas Stoor känner lugn inför skrapet och har inte velat spekulera i hur mycket det kan bli eller vad han ska göra för vinsten.

– Det är inget jag har funderat på eftersom jag inte vet vad det blir.

För cirka tre månader sedan köpte Jonas Stoor lotten som visade sig innehålla tre klöversymboler och därmed tog honom till tv-studion. Även det tog han med ro.

– Jag tänkte egentligen inget speciellt men jag ringde Svenska Spel ganska snabbt så att de kunde bekräfta vinsten, berättar han lugnt.

Då det är dags för tv-skrap får vinnarna själva välja vilken lott de ska ta och om de vill skrapa antal år eller summa först. Det finns 35 lotter att välja mellan då det gäller att ta reda på hur stor summan blir och när det gäller antal år har vinnarna 22 lotter att välja emellan.

– Jag har inget direkt turnummer så det är inget jag har funderat på, säger Jonas Stoor.

Jonas Stoor äntrar tv-studion två gånger på lördagsmorgonen. Och visst är det möjligt att han har en uttänkt plan då. Eller så tar hen helt enkelt skrapet som det kommer.