Kunglig elefantunge död på Kolmården

TT

Publicerad 2021-12-08

Elefantungen Prince, vars båda föräldrar skänkts till den svenske kungen respektive danska drottningen av Thailands kung, har dött på Kolmårdens djurpark av oklar anledning.

Elefantungen Prince har dött på Kolmårdens djurpark efter att ha blivit sjuk i fredags då djurvårdarna märkte att något var fel. Olika behandlingar sattes in men inget hjälpte och den ett år och nio månader gamla Prince dog natten mot onsdagen, skriver djurparken i ett pressmeddelande.

”Det är en stor sorg för elefantflocken, alla djurvårdare som tagit hand om honom sedan födseln och för alla oss som fått uppleva hans härliga personlighet på Kolmården. Vår spralliga och busiga elefantkille fattas oss”, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården.

Prince mamma är Bua, som Carl XVI Gustaf fick i gåva från Thailands kung 2004. Pappan heter Tonsak, också det en gåva från Thailand men till Danmarks drottning Margrethe.

Det är oklart vad som orsakat dödsfallet. Kroppen har skickats till Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) för undersökning.