Flygplan störtade i Nepal - alla döda

Publicerad 2011-09-25

Ett plan med 19 passagerare ombord kraschade på söndagen i centrala Nepal.

Planet hade flugit över Mount Everest och var på väg tillbaka till flygplatsen i Katmandu.

Ingen överlevde.

Tidigt på söndag morgon lokal tid försvann ett flygplan utanför radarn i Nepal. Flygplanet var ett litet Beech 1900D-plan som ägdes av Buddha Air. Ombord fanns 16 passagerare och tre besättningsmän.

Planet hade kört passagerarna som var turister på en sightseeing-tur över Mount Everest och andra höga bergstoppar och var på väg tillbaka till Katmandu, Nepals huvudstad, för att landa.

Planet gick i tu

I huvudstaden Katmandu och de närliggande bergen var det tidigt på söndag morgonen dåligt väder och monsunmoln.

Vid 6-tiden svensk tid stod det klart att planet störtat ner i byn Bisankunarayan, några kilometer söder om huvudstaden.

Ett vittne berättade för Avenues Television att planet kraschade på taket till ett hus i byn. Turistplanet gick sönder i flera bitar och en av Reuters fotografer på plats berättade att det steg svart rök från kraschplatsen.

Ingen överlevde

Alla 19 ombord på planet dog, enligt Reuters. De flesta passagerare var indiska turister, men det ska även ha funnits två amerikaner, en japan och tre invånare från Nepal förutom besättningen ombord.

– Vi tog en överlevande till sjukhuset, men han dog under behandlingen. Alla 19 personer är döda, sa polisens presstalesman Binod Singh till Reuters.

Drabbat område

Det är inte helt ovanligt med flygplanskrascher i Nepal. Så sent som i december dog 22 människor när ett plan kraschade öst om Katmandu. I augusti samma år störtade även ett plan på väg till Everest-regionen när det hamnade i dåligt väder. Då dog 14 personer ombord.