Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Uppgifter: Minst 12 döda vid bussexplosion i Tunis

Publicerad 2015-11-24

Bussen befann sig mitt i Tunis när explosionen inträffade.

Inuti ska landets presidents vakter ha befunnit sig – minst 12 personer har dött.

Presidentens talesperson Moez Sinaoui uppger att de flesta som befann sig i bussen var döda, enligt TT.

Explosionen inträffade i Tunisiens huvudstad Tunis på tisdagskvällen, rapporterar Reuters. Flera medier rapporterar att det ska vara presidentens vakters om som befunnit sig i bussen och vittnen uppger att ”flera” människor har dött. Enligt landets inrikesdepartement har minst tolv personer dödats, skriver AP.

I nuläget är det oklart vad som orsakat explosionen som uppges ha skett på gatan Mohamed V Avenue. Vittnen berättar enligt The Guardian att militärbussen stod parkerad på gatan i närheten av inrikesministeriet och den franska ambassaden.

Presidentens talesperson Moez Sinaoui betecknade bombdådet som "en attack" och sade att de flesta som befann sig i bussen var döda, enligt TT.

Ingen grupp hade sent på tisdagen tagit på sig dådet.

Tunisien har drabbats hårt av terrorism. I juni dödades 38 människor på en strand i ett attentat i staden Sousse, de flesta offren turister. I mars slog islamistiska extremister till mot det kända Bardomuseet och dödade 22 personer.

Landets regering utfärdade undantagstillstånd som en direkt följd av dådet på tisdagskvällen. Undantagstillståndet ger polis och säkerhetsstyrkor ökade befogenheter. I Tunis infördes dessutom utegångsförbud som gäller fram till klockan 05 på onsdagsmorgonen.

Tunisien införde undantagstillstånd efter attacken mot ett turisthotell i Sousse i juni. Det hävdes först för en månad sedan.