Snön skapade trafikkaos i Göteborg

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-25

Fyra personer skadades när fem bilar åkte av vägen på Mariholmsleden, E45, på tisdagskvällen.

Det kraftiga snöfallet över Göteborgstrakten under tisdagseftermiddagen ställde till med stora besvär i trafiken. Flera olyckor inträffade.

På riksväg 40 skadades fem kvinnor i två trafikolyckor som hände bara ett par hundra meter från varandra på motorvägen vid Rådamotet, strax innan Göteborg. Två av kvinnorna, bägge i 20-årsåldern, skadades allvarligt och fördes till Sahlgrenska sjukhuset. Deras tillstånd bedömdes av sjukhuset som allvarligt men stabilt. Tre kvinnor togs till Mölndals sjukhus. Deras skador bedömdes som lindriga.

Fem bilar av

På E45, Marieholmsleden, skadades ytterligare fyra personer när fem bilar i halkan kom ur kontroll och åkte av vägen strax efter 20.00.

– De fyra färdades i samma bil och är förda till Östra sjukhuset. Jag har ingen närmare information om deras skador, säger Thomas Fuxborg, pressinformatör vid polisen i Västra Götaland.

Lastbilar stående

Det hala väglaget gjorde att lastbilar inte klarade sig upp för den långa backen på riksväg 40 ut från Göteborg i riktning mot Borås. Lastbilar blev stående i backen, oförmögna att ta sig vidare för egen kraft vilket skapade trafikkaos långa stunder. Även vägen mellan Mölnycke och Hälleforsen blockerades vid 22-tiden av en buss som blivit stående ut i vägbanan.

– Det är mycket tung trafik i området, och mycket halt, säger Fuxborg.

Inne i Göteborg hade viss kollektivtrafik, företrädesvis bussar, besvär med halkan och snön i backar och krön.

Däremot rapporterades inga problem med elförsörjningen.

Tipsa |
Aftonbladet