23-åring anhållen för mordförsök i Örebro

Publicerad 2012-12-12

Man sköts med flera skott – allvarligt skadad

Den 27-årige mannen sköts ner med flera skott under natten mot tisdag – och vårdas fortfarande på sjukhus med allvarliga skador.

Nu har en 23-åring anhållits misstänkt för mordförsöket.

Offret kunde själv larma polisen efter att han blivit skjuten i Örebro vid 01.30-tiden under natten mot tisdag.

Skottlossningen ägde rum i Vivalla, alldeles i närheten av en privat lokal där det bedrivs någon form av spelverksamhet.

Misstänkt greps i går

När polisen kom till platsen fanns bara den skjutne mannen där. Han hade skjutits med i alla fall två skott och fördes allvarligt skadad till sjukhus där han opererades.

Där vårdas han fortfarande.

– Det är allvarligt, men ska inte vara livshotande, säger Mats Nylén, pressinformatör på Örebropolisen.

En 23-årig man, som var anhållen i sin frånvaro, greps i går eftermiddag. Han sitter nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Mats Nylén vill inte närmare gå in på vad det var som ledde fram till misstankarna mot den anhållne mannen, men Aftonbladet erfar att både offret och vittnen lämnat uppgifter om vem gärningsmannen är.

Men det kan vara fler inblandade.

– Det finns uppgifter som säger att det var flera personer där när det hände, men det behöver ju inte betyda att de är brottsmisstänkta, säger Mats Nylén.

Koppling till Black Cobra

Den misstänkte mannen, som är hemmahörande i Örebro, är sedan tidigare känd av polisen och enligt uppgifter till Aftonbladet har han kopplingar till det kriminella nätverket Black Cobra. Även den skjutne 27-åringen är sedan tidigare känd av polisen.

Polisen tror att skottlossningen kan vara någon slags uppgörelse.

– Båda är kända av oss för kriminell verksamhet. Mycket pekar på att det handlar om en dispyt eller bråk mellan kriminella personer, säger Mats Nylén.

Polisens tekniker har undersökt brottsplatsen och säkrat spår. Vilka fynd som gjorts vill Mats Nylén inte kommentera.

– Nu bearbetar vi den tekniska informationen vi samlat på oss och förhör personer, säger han.

Mats Nylén vill heller inte berätta vad den anhållne mannen sagt i förhör eller hur han ställer sig till brottsanklagelserna.