Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Tröjan kan ha tagits som trofé efter mordet

Publicerad 2012-02-08

Fallet tas upp i kvällens ”Efterlyst” i TV3.

OLÖST FALL Tre män har suttit häktade men mordet på Pernilla Theorin är fortfarande olöst. Nu tas fallet upp igen i ”Efterlyst”. Den saknade tröjan är en av ledtrådarna.

Pernilla, 31, mördades efter en möhippa.

Nu misstänker polisen att gärningsmannen stal hennes t-shirt efter mordet.

– Vi kan inte utesluta att mördaren har tagit den som en trofé, säger Mats Nygårds, polisens spaningsledare.

saknas Den här bilden på Pernilla Theorin togs under möhippan. Polisen tror nu att mördaren dödade Pernilla och sedan tog t-shirten med sig från hennes lägenhet.

1 200 personer har förhörts och tre män har suttit häktade – men mordet är fortfarande olöst.

Dagen innan Pernilla hittades var hon med på en möhippa tillsammans med några kompisar. Flera i gänget spelade volleyboll – och att de sportade märktes på möhippan, där en hinderbana var ett moment. Alla var klädda i gula landslagströjor. Men tröjorna räckte inte till – därför hade Pernilla en blå t-shirt med gula kronor (se bilden ovan).

Bostaden brann

Senare skulle de ut och festa. Vid 18-tiden släppte kompisarna av Pernilla vid hennes lägenhet. Där bytte hon om till festkläder. Gänget gick sedan ut på Star Hotel i Avesta, och sent på natten gick Pernilla hem ensam.

Vid 06.38 kom larmet: Det brann i hennes lägenhet. Räddningstjänsten gick in i bostaden och hittade Pernilla Theorins kropp. Mördaren hade tänt eld för att dölja spåren.

Fick anonymt tips

Teknikerna gick igenom lägenheten – och den blå t-shirten med gula kronor saknades.

– Hon hade lånat tröjan av en bekant och lovat lämna tillbaka den. Det verkar ologiskt att hon har slängt den. Och även om den hade brunnit skulle det ha funnits rester kvar, säger Petra Brånn, vid polisen Dalarna.

Polisens slutsats är att mördaren har tagit tröjan med sig.

– Det kan finnas en massa olika anledningar till det. Ibland har vi att göra med collectors (samlare) i de här sammanhangen, som tar med sig troféer, säger Mats Nygårds.

Polisen tror att mordet kommer att klaras upp och att mördaren finns bland dem man förhört.

– Vi söker personer i Avestatrakten som har sett tröjan på bilden. Vi söker också en anonym tipsare som hörde av sig förra veckan efter Efterlyst, säger Petra Brånn.