Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Tre häktade i taximordsfallet

Publicerad 2012-02-16

Polisen vet var efterlyst huvudmisstänkt 44-åring är: utomlands

En av männen som misstänks för inblandning i taximordet under häktningsförhandlingarna i Malmö tingsrätt.

En av dem lämnade över sig till polisen i går.

Nu begärs tre män 23, 25 och 32 år gamla, häktade för taximordet i Malmö.

Under tingsrättsförhandlingar i dag häktades alla tre.

Den 31-årige gängledaren sköts ihjäl med flera skott den 24 november.

Det var den 24 november i fjol som ledaren för kriminella organisationen Brödraskapet, Alex Ghara Mohammidi, 31, sköts till döds.

44-åring efterlyst

Mordet skedde på ett taxikontor i Malmö. Det var i samband med en ägartvist som ledaren sköts till döds den 24 november. Kriminella gäng ska ha försökt enligt polisen ta över taxirörelsen.

Sedan tidigare är en 44-årig man häktad i sin frånvaro, misstänkt för mordet. Han är internationellt efterlyst och söks i samarbete med polis i flera länder.

Överlämnade sig

I december anhölls ytterligare tre män, 23, 25 och 32 år, misstänkta för medhjälp till mord. Nu begärs de häktade av åklagare.

Den 25-årige mannen överlämnade sig självmant till polisen i går. Han var anhållen i sin frånvaro och befann sig troligtvis utomlands, enligt polisen.

Sedan klockan 13.30 i dag pågår förhandlingar mot tre av dem vid Malmö tingsrätt.

Vid 14.40 meddelades att 23-åringen häktas på sannolika skäl misstänkt för medhjälp. En timme senare häktades också 32-åringen.

Har kontakt med efterlyst

44 åringen som är efterlyst har självmant kontinuerligt hört av sig till polisen via telefon – senast för ett par dagar sedan.

– Man har haft en rätt ständig kontakt, och han har nog tänkt att inställa sig men så har han inte kommit. Vi räknar med att han ska komma så småningom, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör vid Malmöpolisen.

Vilket land han är i vill inte polisen uppge, mer än att det är "ett land det är oroligt i".

– Vi vet var han är, det har vi vetat ganska länge. Men det är tydligen ett land där man inte bara åker och hämtar honom.

Vad händer om han inte dyker upp?

– Till slut måste han bli utlämnad via myndigheterna, men det kan förhalas, så bäst är om han kommer frivilligt, säger Lars-Håkan Lindholm.