Polisen körde rätt in i thaikök

Publicerad 2012-09-10

OVÄNTAT BESÖK Polisen förlorade kontrollen över bilen och brakade rätt in i en thaikiosk. Av möblemanget blev det bara kaffeved.

En polisbil körde vid 16.30-tiden i dag av vägen utanför Kallhäll i Järfälla.

Men strax utanför vägbanan fick färden ett abrupt slut – då bilen kraschade rakt in i en intilliggande thaivagn.

Under måndagseftermiddagen tappade en polis, av oklar anledning, kontrollen över sitt tjänstefordon i Kallhäll i Järfälla.

– Jag vet att en radiobil kört av vägen, men mycket mer än så vet jag inte i nuläget, säger Peter Eriksson, vakthavande befäl vid Norrortspolisen till Aftonbladet vid 17-tiden.

Föraren lyckades inte få stopp på bilen förrän den kraschade in i en matvagn som stod intill vägen.

– Det stämmer att de krockat med någon typ av matvagn, säger Peter Eriksson.

Jagade misstänkt bil

Enligt uppgifter till Aftonbladet var polisbilen inblandad i en biljakt när olyckan träffade, och det bekräftar polisen.

– De åkte efter en misstänkt stulen bil som vägrat stanna och när bilen gör en plötslig vänstersväng så tappar man kontrollen över radiobilen, säger Fredrik Ladenstedt på Norrortspolisen.

En man befann sig inuti matvagnen i samband med olyckan men enligt polisen ska ingen person vara allvarligt skadad.

– Nej, det flög ut het olja från någon typ av kärl och han ska ha slagit i höften lite grann men det räckte med att ambulanspersonalen tittade till honom på plats, säger Fredrik Ladenstedt.

Bärgades från platsen

Efter olyckan kallades ytterligare polis och räddningstjänst till platsen, och efter en dryg halvtimme kunde den krockade bilen bärgas bort.

– Som tur är har det inte handlat om några högre hastigheter, det är en 30-sträcka. Annars hade det kunnat bli betydligt större skador på både vagnen och bilen, säger Fredrik Ladenstedt.