Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Kravet: ville ha sin apa med på jobbet

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-21

Här är världens galnaste jobbansökningar

Det finns bra jobbansökningar och så finns det dem som inte borde sett dagens ljus.

Här är skräckexemplen – som garanterat inte ledde till anställning.

Det amerikanska företaget Careerbuilder har intervjuat 2 500 chefer och tagit reda på hur mycket tid de lägger ner på att läsa jobbansökningar. Och om man ska tro på statistiken bör man sticka ut rejält för att få ett jobb. Hälften av arbetsgivarna läser bara 25 ansökningar innan de fattar ett beslut.

Försökte hypnotisera

Samtidigt tillbringar 38 procent mindre än en minut på att läsa breven och 18 procent behöver bara 30 sekunder på sig. Det gäller sticka ut från mängden – i alla fall om man ska tro experterna. Vissa personer har dock tagit tipsen lite för bokstavligt. Enligt Careerbuilder ska en amerikansk jobbaspirant försökt att hypnotisera arbetsgivaren – via en video han eller hon skickade.

Referensen: Gud

En annan markerade tydlig att ”han absolut inte var zigenare”. Inte tillräckligt galet? En av de jobbsökande slog alla rekord i att diskvalificera sig från att få ett jobb. Amerikanen krävde nämligen att hans hudjur – en apa – skulle få vara med på kontoret. Om han fick arbetet är ännu oklart – men inte speciellt troligt.

Följ ämnen i artikeln