Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Stjärnan tog tjuv på bar gärning – fick flaska i huvudet

Publicerad 2011-09-10

Dansbandsstjärnan Roberto Mårdstam i Scotts gick in i turnébussen intet ont anande.

Där överfölls han av en inbrottstjuv – och fick ett slag med en flaska i huvudet.

– Tjuven var i full färd med att sno våra saker, säger Mårdstam till Aftonbladet.

Scotts, kända bland annat från tv-programmet ”Dansbandskampen” skulle spela på Sundspärlan i Helsingborg i går kväll. Turnébussen stod parkerad utanför lokalen. Strax före spelningen gick basisten Roberto Mårdstam till bussen för att göra sig i ordning.

Tjuven flydde

Men där inne upptäckte Roberto snart att han inte var ensam. En man med mörk huvjacka stormade plötsligt mot honom. I ena handen hade mannen en flaska.

– Han drog den i huvudet på mig. Jag lyckades ta emot lite av smällen med armen, men ögonbrynet sprack, säger Roberto Mårdstam.

Roberto fick tag tjuven, som dock slet sig loss.

– Han hade två väskor med sig ut och tappade den ena utanför bussen. Sedan flydde han in i buskagen.

Busschauffören och keyboardisten Claes Linder skulle också gå till bussen och såg vad som hände. Alla tre jagade efter tjuven – som smet in i buskagen vid sidan av parkeringsplatsen och kom undan.

När de återvände parkeringsplatsen var tjuvens väska borta – kanske ett tecken på att han hade medhjälpare. Kvar i bussen låg en stor träpåk.

– Det känns otäckt. Man blir förbannad när man tänker på det. Tur att han inte hade påken i handen när jag ertappade honom, säger Roberto.

Konserten blev av

Bandet blev av med datorer och telefoner. De anmälde händelsen till polisen. Tjuven var inte maskerad och Roberto kunde lämna ett bra signalement.

Trots det som hänt gick bandet, och Roberto, upp på scenen strax efteråt.

– Jag blev lite skakad. Jag tänkte tanken på vad som kunde hänt om han hade haft en kniv. Men vi bestämde oss för att spela i alla fall, och det gick bra, säger Roberto Mårdstam.

I dag fortsätter bandet sin turné med en spelning i Gislaved.