”Tack och hejdå” – News of the World tar farväl

Publicerad 2011-07-10

Sista numret av skandaltidningen har kommit

Folk köade tidigt på söndagsmorgonen för att få tag på ett nummer av den sista utgåvan av News of the World.

Efter 168 år har den brittiska tabloiden News of the World sett slutet.

På söndagsmorgonen kom tidningens sista nummer och på första sidan står

"Tack och hejdå".

Inne i tidningen ber redaktionen om ursäkt för avlyssningarna.

"Vi tappade helt enkelt bort oss", står det i ledartikeln.

ADJÖ Avslutningsnummer 8 674 trycks i fem miljoner exemplar, nästan dubbelt så många som sålts de senaste månaderna. Förstasidans rubrik är ”Tack och adjö”.

Storbritanniens största söndagstidning, med 7,5 miljoner läsare, försvinner nu. Skandalerna blev för många, krisen för stor och för ohanterlig. 

"Thank you and goodbye" hälsade redaktionen sina läsare på sista numrets förstasida. På en helsida på ledarplats i tidningen bad redaktionen sedan om ursäkt för avlyssningarna som till slut blev deras fall.

"Vi tappade helt enkelt bort oss. Telefoner hackades och för det är vi verkligen ledsna", kan man läsa i ledarartikeln.

Sedan lyftes alla scoop, stora nyheter, och kampanjer som passerat i den 168-åriga tidningens historia fram.

Återblickar och lättklätt

Även inne i tidningen gjordes återblickar på många års skandaler med kungligheter, idrottsstjärnor, politiker och andra. Men till största del höll sig det 48 sidor långa numret till sitt vanliga innehåll med nyheter och skvaller om diverse kända ansikten och bilder på lättklädda kvinnor.

Läsarna erbjuds också att köpa en upplaga av den allra första News of The World från den 1 oktober 1843 tillsammans med den sista från den 10 juli 2011.

Skulle gå på puben

De 200 anställda går nu en osäker framtid till mötes men ledningen för ägarföretaget News International har uppmanat dem att söka tjänster inom koncernen.

Redaktör Colin Myler ledde hela personalstyrkan ut från byggnaden efter att tidningen gått i tryck. Efter att ha tackat läsarna och personalen en sista gång deklarerade han sedan att de i sann Fleet Street-anda skulle gå på puben, enligt BBC.

Ägaren Rupert Murdoch ska ha planerat ett besök i London under helgen för att reda ut krisen och rädda sitt och bolagets anseende.

ANNONS