Tichanovskaja pratade ishockey-VM med Löfven

TT

Publicerad 2020-11-18

Belarusiska oppositionsledaren Svetlana Tichanovskaja har träffat statsminister Stefan Löfven och utrikesminister Ann Linde under sitt Sverigebesök.

Belarus oppositionsledare Svetlana Tichanovskaja har träffat statsminister Stefan Löfven under sitt pågående besök i Sverige.

"Löfven är en ledare inom den europeiska fackföreningsrörelsen. Han har personligen besökt Belarus flera gånger och samarbetat med lokala fackföreningar. Det är väldigt viktigt för honom att stödja strejkarna", skriver belarusiskan på sin Telegram-kanal.

Tichanovskaja är en "symbol för det belarusiska folkets kamp och den fredliga oppositionens strävan efter demokrati och mänskliga rättigheter", meddelar Löfven i ett pressmeddelande, där det inte redogörs för vilka samtalsämnen som togs upp.

Ett av samtalsämnena var ishockey-VM, enligt Svetlana Tichanovskaja. Nästa år ska det samarrangeras av Belarus och Lettland.

"Då Löfven är en stor ishockeysupporter är det en hederssak för honom att lyfta frågan om huruvida ishockey-VM bör ställas in eller skjutas upp", skriver oppositionsledaren, utan att det framgår vad statsministern sade om saken.