Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Kroppen full av ärr och skador

Publicerad 2012-04-09

En kombination av otaliga ärr, sår och brännskador.

Whitney Houstons hårda leverne med droger och alkohol satte sina spår på kroppen.

Den fullständiga obduktionsrapporten visar exakt hur illa tilltygad sångerskan var vid sin död.

Whitney Houston hittades död i ett badkar i Los Angeles den 11 februari i år.

I den fullständiga obduktionsrapporten, som den brittiska tidningen Daily Mail tagit del av, konstateras det att stjärnans kropp var full av ärr, skärsår och blåmärken.

Nio droger i blodet

Sångerskan hade spår av totalt nio olika droger i blodet, bland annat marijuana, det muskelavslappnande medlet Flexeril och den ångestdämpande medicinen Xanax. Hon hade också ett hål i skiljeväggen i näsan – förmodligen från kokainmissbruk – och hon saknade elva tänder.

Vissa av skadorna på stjärnans kropp tros ha uppkommit när hon drunknade i badkaret, medan andra hade funnits där i flera år. Houston hade bland annat ärr efter en bröstoperation, led av både en kronisk hjärtsjukdom och en dålig lever.

Kokhett badvatten

Kroppen var också full av svåra brännskador.

Daily Mail skriver att temperaturen på vattnet i badkaret var mycket hög – sex timmar efter sångerskans död var vattnet 33 grader varmt – och teorin är att Whitney Houston kan ha varit så pass drogpåverkad att hon inte märkte hur hett vattnet var när hon kröp ned i badet. Stora hudflagor ska enligt rapporten ha lossat från hennes ben och rygg.

Bar peruk

Temperaturen på vattnet skapar dock nya frågetecken, då de flesta hotell brukar ha spärrar installerade för att gäster inte ska kunna bränna sig.

Daily Mail skriver också att sångerskan nästan inte hade några ögonbryn kvar och att hon bar peruk.

Houston, som var 170 centimeter lång, vägde vid sin död 68 kilo.