Förhörd om alpmord – tog sitt eget liv

Publicerad 2014-06-04

Den tidigare soldaten har förhörts under utredningen av morden i franska alperna 2012 – men inte varit misstänkt för dådet.

Nu har han tagit sitt liv.

– Han kände sig anklagad, säger åklagaren.

Familjen var på semester i de franska alperna när någon öppnade eld mot deras bil som stod parkerad vid Annecysjön. Föräldrarna, som var brittiska medborgare och mormodern, som också var svensk medborgare, dog i massakern liksom en förbipasserande cyklist som bodde i en by i närheten. Det brittiska parets två döttrar, då sju och fyra år gamla, överlevde, även om den äldre av dem skadades svårt.

Var inte misstänkt

Ännu har ingen dömts för dådet, men under utredningen har en rad personer hörts.

En av dem, en 50-årig tidigare soldat, tog i veckan sitt liv, uppger polisen enligt Sky News.

Fransmannen ska ha förhörts upplysningsvis under två timmar i april 2013 eftersom han hade kopplingar till den mördade cyklistens familj. Men han var aldrig misstänkt för dådet, enligt åklagaren.

”Inte främsta anledningen”

Trots det uppges 50-åringen ha känt sig utpekad.

Han hittades död med skottskador i sitt hem i södra Frankrike i tisdags. I bostaden hittades också ett sex eller sju sidor långt avskedsbrev, uppger Eric Maillaud, åklagaren som är ansvarigt för alpmordsutredningen, för AFP. I det ska mannen ha skrivit att han kände sig besvärad av polisförhöret.

– Han kände sig anklagad. Men det är inte det främsta, eller enda, skälet till hans agerande, säger Eric Maillaud till nyhetsbyrån.

ANNONS