Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

Maria Wetterstrand grillas i Korseld

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-29

Sanna Rayman, ledarskribent på Svenska Dagbladet, och Aftonbladets ledarskribent Katrine Kielos ser fram emot debatten med Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand.

I torsdagens avsnitt av Korseld kommer Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand bli grillad.

– Miljöpartiet har gjort en spännande resa ideologiskt, säger Katrine Kielos.

Nu har du som läsare chansen att skicka in frågor du vill att programledarna ska ställa.

I morgon kommer ett nytt avsnitt av ”Korseld”. Webb-tv-programmet där Katrine Kielos, ledarskribent på Aftonbladets och Sanna Rayman, ledarskribent på Svenska Dagbladets grillar kända makthavare.

Tidigare har socialdemokraternas ekonomiska talesman, Thomas Östros, och moderaternas partisekreterare Per Schlingmann hamnat i korselden.

Wetterstrand svarar på frågor

Nu är det Maria Wetterstrands tur.

– Maria är en väldigt intressant gäst. Hon är en del av vänsterblocket nu, och det går sisådär med opinionen. Och det ska bli roligt att höra hennes syn på de utspel som Peter Eriksson (MP) gjort i dagarna om att blockpolitiken inte är helig, säger Sanna Rayman.

Miljöpartiets samarbete med Socialdemokraterna kommer behandlas i programmet. Samt om partiet håller på att tappa sin själ.

Offrat för samarbetet

– Vi tycker att det är en spännande resa om miljöpartiet gjort ideologiskt. De har gett upp en hel del, som EU-motståndet, i och med samarbetet med Socialdemokraterna. Det finns folk som lämnat partiet i protest, som det förra språkröret Birger Schlaug, säger Katrine Kielos.

Så missa inte Korseld på torsdag. Programmet läggs ut på både aftonbladet.se och svd.se under dagen.

Fotnot: Skicka in dina frågor som du vill att programledarna ska ställa till Maria Wetterstrand.