Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

18 års fängelse för mordet på Ahmed Hadrous, 48

Publicerad 2012-10-04

Milos Markovic, 21, dömdes i dag av Malmö tingsrätt till 18 års fängelse för mordet på Ahmed Hadrous, 48, i Malmö den 31 januari.

Mordet inträffade på Fosievägen och var det sista av sex mord under Malmös mordvinter mellan november 2011 och januari i år.

48-årige Ahmed Hadrous sköts ihjäl med sex skott. Ett skott i huvudet och fem i överkroppen. I domen konstaterar Malmö tingsrätt att Milos Markovic, 21, genom teknisk bevisning och vittnesuppgifter kan knytas till vapnet som använts, en pistol av märket Tokarev, samt till mordplatsen den aktuella tiden.

Teknisk bevisning

Likadana tändsatspartiklar som hittades i tomhylsorna i kaliber 7,62 mm på mordplatsen påträffades också på 21-åringens bälte. Flera personer har också uppgett att 21-åringen haft en pistol som har sett ut som en Tokarev.

Två andra personer stod också inför rätta för inblandning i mordet. Åklagaren hävdade att en 53-årig man gav uppdraget, att 21-åringen höll i vapnet och att en 20-årig kvinna lät 21-åringen bo hos henne efter mordet samt undanröjde bevis genom att tvätta hans kläder.

Oklart motiv

Åtalet, gällande anstiftan till mord och grovt vapenbrott, mot den äldre mannen ogillades. Även åtalet mot den unga kvinnan, som gällde skyddande av brottsling, ogillades av tingsrätten.

Enligt åklagaren ska motivet till mordet ha varit en obetald skuld. 21-åringen var, enligt åklagaren, skyldig 53-åringen pengar och genom att utföra mordet skulle skulden regleras. Men tingsrätten anser inte att det är ställt bortom allt rimligt tvivel att det är så det verkligen har gått till. Bevisen mot den äldre mannen är i hög grad andrahandsuppgifter, skriver tingsrätten i domen. Åtalet ogillas därför.

Sista av sex mord

Mordet på fyrabarnspappan Ahmed Hadrous inträffade på en parkeringsplats på Fosievägen den 31 januari och var det sista av sex mord under Malmös mordvinter mellan november 2011 och januari i år.

Markovic försvarsadvokat Karsten Nyblom har ännu inte hunnit prata med sin klient men han utgår från att domen kommer att överklagas.

– Ja, det ligger nog nära till hands. Det finns fortfarande många frågetecken kvar att reda ut. Till exempel rörande hur tingsrätten resonerar kring mordvapnet, säger han.