"Man kunde känna röklukt"

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-15

Planet hade precis lyft från flygplatsen i New York när det började skaka.

Passagerarna kunde känna röklukt och det hördes en smäll.

– Jag tror att många människor började be och samla sig, säger passageraren Fred Baretta till CNN om sekunderna innan nödlandningen.

Enligt passagerare ombord hördes plötstligt en smäll några minuter efter att planet hade lämnat flygplatsen La Guardia i New York.

– Planet skakade lite och ... man kunde känna röklukt och eld och omedelbart började planet svänga. Plötsligt kom kaptenen och sa: ,"Bered er för neslaget" och då visste vi att vi var på väg ned, säger Alberto Piñero, en av passagerarna, till CNN.

"Otroligt att vi är i liv"

Planet blev nedsänkt till fönstren och började långsamt sjunka. Alberto Piñero trodde först att planet skulle gå bitar men säger att det var en fantastisk landning.

– På något sätt stannade planet flytande och vi kunde alla ta oss till en flotte. Det är otroligt att vi alla fortfarande är vid liv, säger Alberto Piñero och berättar att han snabbt kunde se räddningsbåtar.

"Slog i gradvis"

Enligt ögonvittnen till olyckan gick det inte speceillt snabbt när planet slog i vattenytan. Ben Vonklemperrer befann sig på 25:e våningen i en kontorsbyggnad i närheten.

– Jag såg hur det slog i vattnet. Det gjorde ett stort plask. ... om någon ska landa ett plan i vattnet, verkade detta vara det bästa sättet att göra det på. Sättet det slog i var mycket gradvis. En mycket långsamt kontakt med vatten, säger han till CNN.

Barbara Sambriski blev också vittne till nödlandningen.

– Jag tänkte, varför flyger det så lågt, sedan slog det ner i vattnet, säger hon till AP.