Kraftig brand i fritidsgård

Publicerad 2014-07-13

En kraftig brand har brutit ut i en fritidsgård i Skäggetorp, Linköping.

Räddningstjänsten uppmanar närboende att stänga dörrar och fönster och hålla sig inomhus.

– Vi räknar med en totalskada av byggnaden, säger Lennart Månsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Götaland.

Larmet kom in till polis och räddningstjänst vid femtiden på söndagsmorgonen. Vid klockan nio brann det fortfarande kraftigt i byggnaden.

– Det brinner rejält och det är en kraftig rökutveckling. Räddningstjänsten jobbar för fullt för att få kontroll på det här, säger Håkan Glimsjö, KC-operatör vid Linköpingspolisen.

Det finns ingen rapport om att någon ska ha skadats i branden. Rökdykare är på plats för att kontrollera att ingen finns kvar i byggnaden.

– Det går inte att fastställa men just nu finns det ingenting som tyder på att någon är skadad, säger Lennart Månsson vid räddningstjänsten.

Äldreboende kan evakueras

Sammanlagt 18 brandmän bevakar just nu byggnaden för att förhindra att branden eskalerar. Enligt räddningstjänsten finns det ingen risk att branden ska sprida sig till andra byggnader.

Kraftigt svart rök har dock spridit sig till bostadshus i närheten, bland annat ett äldreboende som ligger precis intill fritidsgården.

– Många är oroliga. Det talas om att äldreboendet kommer att evakueras, säger Lennart Månsson.

Richard Jonsson, 39, bor i närheten och vaknade av röklukten.

– Det var runt klockan sju i morse som jag kände att det luktade kraftig brandrök. När jag gick ut såg jag hur brandkåren hade lutat sig tillbaka och bara tittade på branden. De förstod att de hade förlorat det hela, säger han.

Brandhärjat område

Han har sett flera bränder härja området genom åren.

– Det här är en eskalering. Från att ha tänt på sophus och containrar ger man sig nu på ett helt hus. Det är läskigt. De kanske ger sig på ett bostadshus nästa gång.

Polisen vet inte vad som utlöst branden men misstänker att den är anlagd. Länsvakthavande polisbefäl vid Östgötapolisen bekräftar i P4 Östergötland att området "plågas" av återkommande bränder.

En anmälan om misstänkt mordbrand har upprättats. Området kring fritidsgården har spärrats av för teknisk undersökning.

ANNONS