Mellin: Samma risk om man beställer knark

Publicerad 2014-10-31

Säpo har stoppat Gustav Fridolins (MP) rekrytering av en politisk tjänsteman - eftersom personen är skuldsatt.

"Märkligt" säger Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin.

– Man är en lika stor säkerhetsrisk om man är full och beställer knark på nätet.

Lena Mellin

Hur ser du på avslöjandet?

– Det är lite konstigt att man stoppar någon för en så pass låg skuld när man har en avbetalning hos Kronofogden. Här om dagen avslöjades att en annan person som är anställd av Miljöpartiet i regeringskansliet har dömts för knarkbrott. Det verkade inte säkerhetspolisen ta lika allvarligt på.

Varför tror du man gör den här bedömningen?

– De hävdar tydligen att man är är en säkerhetsrisk om man har en skuld på 190 000 som man betalar av med 10 000 i månaden. Jag skulle säga att man är en lika stor säkerhetsrisk om man är full och beställer knark på nätet.

Hur påverkar detta Miljöpartiet?

– Det är klart att det inte är bra för Miljöpartiet. Att det redan avslöjats flera saker under den korta tid som regeringen har suttit beror på att partiet inte har varit ett regeringsparti, och inte har rutiner för att se till att sådana här saker inte uppstår.

Tror du väljarnas syn på partiet förändras

– Väljarna är ganska kräsna och vill att partier de röstar på ska var regeringsdugliga och ta ansvar. Den bilden av Miljöpartiet kan säkert ha naggats i kanten. Miljöpartiet kommer förmodligen vara försiktigare med sina rekryteringar eller ha en fullgod motivering till varför personer anställs.