Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Ny massaker i syriska Homs – 47 kvinnor och barn döda

Publicerad 2012-03-12

SMUGGLADES IN  – och dödades Marie Colvin hade tagit sig till Homs via smuggelvägen. Den 22 februari dog Colvin och den franske fotografen Remi Ochlik i en granatattack.

Blodbadet fortsätter i den hårt orosdrabbade storstaden Homs.

Syriska oppositionella uppger nu att 47 kroppar har hittats efter en massaker.

Totalt ska 26 barn och 21 kvinnor ha mördats.

Den senaste massakern har ännu inte kunnat bekräftas, men enligt syriska oppositionsgrupper som CNN talat med har 47 kroppar hittats i Homs i helgen.

Aktivisten Hadi Abdallah uppger för CNN att totalt 26 barn och 21 kvinnor har hittats döda – vissa med avskurna halsar – i stadsdelarna Karm al-Zaitun och al-Adawiyah.

Hadi Addallah säger också att samtliga dödades med kniv av syriska styrkor och att kropparna sedan brändes.

”Beväpnade terrorister”

Men i syrisk statsteve slår armén ifrån sig anklagelserna om nya dödsfall. I direktsändning anklagar man i stället ”beväpnade terroristgäng” för morden och hävdar att invånarna kidnappats och dödats i syfte att diskreditera regeringsstyrkorna.

Många invånare har flytt från Homs med anledning av massakern, hävdar den exilsyriska människorättsorganisationen SOHR.

– Hundratals familjer flydde från Homs i natt, främst från Karm al-Zaitun-området, i rädsla för nya massakrer från regimens styrkor, sade Rami Abdel Rahman från den Londonbaserade organisationen till AFP.

FN:s forne generalsekreterare och nuvarande speciella sändebud, Kofi Annan, besökte i helgen Syrien för möten med president al-Assad.

Kofi Annan föreslog bland annat ett eld upphör, men det är oklart hur hans erbjudanden togs emot av den syriske presidenten.

Begravs idag

I dag begravs även den amerikanska journalisten Marie Colvin i New York. Hon dödades i en attack utförda av syriska regeringstrupper mot Homs den 22 februari. Bara timmar innan hade hon rapporterat om den pågående massakern i amerikansk och brittisk teve.

FN uppger att minst 7 500 människor dödats i Syrien bara under det senaste året.