Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Plura räddar biffen

Publicerad 2014-03-06

Tv-kocken väljer kvalitetskött före jättebiffar

Musikern och tv-kocken Per "Plura" Jonsson älskar kött. Han tar de nya rönen med en nypa salt.

– Man behöver inte äta kött varje dag. Det går att äta fisk två-tre gånger i veckan, säger han.

Plura Jonsson har skrivit en grillkokbok och äter en köttbit ungefär tre dagar i veckan. Det kan även bli en korv eller köttfärssås. Senast biffstek med lök.

– Jag är köttätare och gillar det. Men jag kan bli trött på det och ha perioder då jag äter fisk, säger han.

Han vet att det är onyttigt att äta för mycket kött. Men farorna bryr han sig inte särskilt mycket om.

– Man är så oroliga över att man ska dö i Sverige. Men det jättebra att få i sig mer grönsaker och fisk. Svensk kultur är ju att ha kött och potatis.

Gillar finbiff

Själv lever han efter devisen att kvalitet går före mängd.

– Jag älskar att gå på AG och äta en fantastisk entrecote på benet. Man kan ju öka priset på kött och i stället ha bättre kött, säger Plura Jonsson.

Han har ett tips på hur en biff blir god utan att den blir för stor.

– Ju större biff du har, ju lättare är det att få den bra stekt. En tunn liten biff blir snabbt well done. Så om jag köper till två köper jag en tjock biff som man delar på, i stället för två tunna.