Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Nya anklagelser mot klädkedjans tidigare chef

TT

Publicerad 2024-09-15 08.23

En tidigare chef för klädjätten Abercrombie & Fitch anklagas för övergrepp och sexuellt utnyttjande av unga män. Arkivbild.

Fler personer träder nu fram och anklagar en tidigare vd för den amerikanska klädkedjan Abercrombie & Fitch för övergrepp och sexuellt utnyttjande, rapporterar BBC.

Redan i fjol kom det fram att klädjättens tidigare vd, Mike Jeffries, och hans partner, utreddes för sexualbrott mot flera unga män på fester runtom i världen mellan åren 2009 och 2015.

I januari rapporterade BBC att Jeffries anklagades för att ha utnyttjat över 100 män under sin tid som vd för bolaget.

Ytterligare åtta män riktar nu anklagelser mot den tidigare toppchefen. Flera personer uppger för BBC att Jeffries assistenter, som följde med honom på resor, ska ha injicerat unga män med flytande potensmedel. En man säger att han trodde att han ”skulle dö” efter en sådan injektion.

En annan man, 20 år vid tidpunkten, uppger att han blev erbjuden möjligheten att vara med i en reklam för företaget om han flög till Madrid. Enligt vittnesmålet ska Jeffries och hans partner ha tvingat sig på mannen och Jeffries ska med våld ha kysst honom.

– Jag försökte säga nej upprepade gånger. Och så blev jag typ övertygad om att göra något. Men jag sa ständigt nej, och jag ville gå därifrån, säger han till BBC.

Mike Jeffries var vd för Abercrombie & Fitch mellan 1992 och 2014 och har hyllats för att ha lyft bolaget under sin tid på posten.

Jeffries och hans partner nekar till anklagelserna. Abercrombie & Fitch har själva inlett en utredning efter BBC:s avslöjande.