Ola Lindholm slutar på Bris

Publicerad 2011-05-21

Enligt Rättsmedicinalverket hade Ola Lindholm 1,9 mikrogram bensoylekgonin i urinet. Ämnet bildas i kroppen vid intag av kokain. Ola Lindholm säger att han är oskyldig.

Han har tagit en paus från Kamratposten och Wild Kids.

Nu avslutar Ola Lindholm sitt engagemang i Bris.

– Ola och valberedningen beslutade i samråd att han inte skulle ställa upp för omval, säger Cecilia Nauclér, presschef på Bris, till TT.

Bris, Barnens rätt i samhället, har valt ny styrelse. I den ingår inte Ola Lindholm, som meddelat att han inte ville ställa upp för omval. Beslutet togs i samråd med Bris, enligt presschefen Cecilia Nauclér.

Prov i april

Ola Lindholm är misstänkt för ringa narkotikabrott. Han stoppades av polis efter att ha varit på en fotbollsmatch på Råsunda den 10 april och fick lämna ett urinprov. Provet visade sig innehålla  1,9 mikrogram per milliliter av ämnet bensoylekgonin, en restprodukt till kokain.

”Kan inte erkänna”

Sedan provet blev känt har Ola Lindholm tagit en paus dels från sitt jobb som chefredaktör på Kamratposten, och dels från SVT:s barnprogram Wild Kids.

Lindholm har tidigare meddelat att han inte vill kommentera provresultatet, annat än via sin blogg. I bloggens enda inlägg skrev Lindholm bland annat:

– Jag kan inte erkänna att jag tagit kokain.