Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Blev ihjälslagen – för en frukost

Uppdaterad 2011-09-03 | Publicerad 2011-09-02

Mördades i skogen Förhållandet mellan Rebecca Aylward, 15, och Joshua Davies, 16, hade tagit slut för ett år sedan. Sedan dess hade Joshua ofta pratat om att döda sin ex-flickvän. Rebecca ville istället att de skulle bli tillsammans igen.

Rebecca Aylward, 15, tog på sig nya kläder och gick för att träffa sin före detta pojkvän, Joshua Davies. Hon trodde att de skulle bli tillsammans igen.

Davies hade andra planer. Han hade blivit lovad en gratis frukost – om han slog ihjäl Rebecca.

Joshua Davies.

15-åringen hade köpt nya kläder för mötet, och dem tog hon på sig när hon gick för att möta 16-åriga Joshua Davies i närheten av Bridgend i södra Wales i oktober förra året. De hade haft ett struligt förhållande, men nu trodde hon att allt skulle bli bra igen, skriver Sky News.

Erbjuden gratis frukost

– Hon steg upp klockan sex på morgonen för att göra sig i ordning och sminka sig. Hon satte på sig nya kläder, hon hade köpt dem dagen innan och det var första gången hon hade dem på sig, säger Rebeccas Aylwards mamma till the Telegraph.

Men Davies hade andra planer. Sedan paret gjorde slut ett år tidigare hade han ofta pratat med sina vänner om att döda Rebecca, och nu hade en kompis lovat honom en gratis frukost om han tog livet av henne.

Lurade ut henne i skogen

Davies skrev på facebook att han tittade på tv för att ge sig själv alibi – sedan stämde han träff med Rebecca och lurade ut henne i skogen. Där försökte 16-åringen först strypa Rebecca Aylward. När det misslyckades slog han ihjäl henne med en stor sten. Sedan lämnade han henne i regnet.

Senare tog han med sig sin kompis tillbaka för att visa honom kroppen.

Nu har 16-åringen fått sin dom.

Under rättegången försökte Davies skylla mordet på sin kompis, men domaren valde att inte tro honom. Under det år som hade gått sedan paret gjorde sluta hade Davies flera gånger pratat om att döda henne – men ingen tog hoten på allvar.

14 års fängelse

– De trodde säkerligen inte att du skulle döda henne, sa domare Lloyd Jones när domen avkunnades.

16-åringen dömdes till 14 års fängelse för det råa mordet.

Davies själv hävdar fortfarande att det i själva verket var hans kompis som mördade Rebecca Aylward.

– Jag önskar verkligen att han ska berätta vad som hände i skogen den där dagen, men jag tror inte att han kommer att göra det, säger Rebeccas mamma till Sky News.

Bridgend blev ökänd som självmordsstaden ”Deadend” under 2007 och 2008 när 24 ungdomar tog livet av sig mellan januari 2007 och december 2008.