Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Kritiserade asylboende via lapp – här är smarta svaret

Uppdaterad 2016-04-04 | Publicerad 2016-04-03

”Eller så tar vi tillfället i akt och...”

Här är det briljanta svaret.

En lapp som sattes upp på Konsum som kritiserar platsen för ett tilltänkt asylboende i Värmland har stött på motstånd – i form av ett smart svar.

”Eller så tar vi tillfället i akt och visar vår värmländska gästfrihet”, står det bland annat i svaret.

På en ort i Värmland ska ett före detta äldreboende, som står tomt, bli asylboende för ensamkommande barn. Detta fick någon eller några att reagera. Det dök nämligen upp en lapp på den lokala mataffären där de som skrivit lappen kritiserar valet att lägga boendet just i det gamla äldreboendet. Bland annat står det att det ligger en förskola och ett äldreboende i närheten, vilket enligt författarna skulle bli problematiskt. Lappen uppmanar även kommunen att ompröva beslutet.

”Äntligen kan barnen andas ut”

När Stina, som själv arbetar som journalist, såg lappen på mataffären bestämde hon sig för att skriva ett svar.

”Eller så tar vi tillfället i akt att visa vår värmländska gästfrihet och vara tacksamma över att barnen på förskolan gissningsvis aldrig kommer tvingas fly från familjer och hem. Fatta vilken tur att dessa barn och ungdomar tagit sig hela vägen till Sverige – ett land i fred – och Värmland, det vänligaste landskapet – istället för att dödas i bomber eller drunkna i Medelhavet. Äntligen kan de andas ut. Välkomna!” lyder svaret.

Bilden har sedan den publicerades i fredags delats flitigt i sociala medier, bland annat på Facebooksidan Inte rasist men där den delats över 1 700 gånger.
Stina har avböjt till att medverka i en intervju men gett Aftonbladet tillåtelse att använda bilden.

Följ ämnen i artikeln