Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Stampade ihjäl sin grannes tama anka

Publicerad 2013-11-08

Attacken fångades på film

Kvackandet från granngården blev för mycket för Charlene Winter, 34.

Efter en galen jakt stampade hon ihjäl den tama ankan.

Hela attacken fångades på övervakningsfilm.

Tidigt på morgonen den 9 september i fjol vinglade Charlene Winter, 34, in på grannens gård i brittiska Littlehampton.

Med sin hund i släptåg - och själv så full att hon knappt kunde stå - jagade hon ifatt grannens anka. Sedan stampade hon på den och lät hunden avsluta det hela med att tugga ihjäl det försvarslösa djuret.

Har fått djurförbud

Vad Winter inte visste var att hennes kyliga ankjakt filmades av grannens övervakningskamera. Och nu döms hon för fågel­mordet.

Charlene Winter ska betala motsvarande drygt 3 100 kronor i böter. Dessutom förbjuds hon att ta hand om djur under de närmsta fem åren.

Men hon kom lindrigt undan. Enligt brittisk lag kunde hon ha dömts till drygt 210 000 kronor i böter och livstids förbud att äga djur.

Rasar mot straffet

Nu rasar djurrättsorganisationer mot det låga straffet.

- Hon visade ingen hänsyn. Hon stod med­vetet på henne och krossade den stackars ­ankan till döds, säger Andrew Kirby från den brittiska djurrättsorganisationen RSPCA.

- Varför har hon rätt att ha djur igen efter fem år, varför inte förbjuda henne att ta hand om djur under resten av livet? Om hon är full med en hund och stampar ihjäl en anka, är hon över huvud taget kapabel att ta hand om någonting? säger Sue Baumgardt, från en djurrättsorganisation i Brighton, enligt Daily Mail.