Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Polisen har fått nya tips i jakten på BMW-gänget

Uppdaterad 2019-07-16 | Publicerad 2016-09-07

Ica i Moheden.

”BMW-gänget” skrek okvädningsord i en megafon mot kvinnan i 30-årsåldern – sen försökte de preja henne av vägen.

Först lades anmälningen om ofredande ner i brist på bevis men nu är utredningen återupptagen.

– Vi har fått nya tips gällande bilen och personerna i dag, säger Samir Cehic, inre befäl vid Växjöpolisen.

Aftonbladet skrev i går om kvinnan i 30-årsåldern som ofredades och trakasserades av en grupp yngre män i Moheda utanför Alvesta.

”Visa pattarna” och ”hora” skrek männen i 20-25 årsåldern från en svart BMW på måndagskvällen när kvinnan gick in i Ica-butiken i samhället. När hon lämnar butiken ska okvädningsorden fortsätta hagla över henne från det, enligt anmälan, megafon-försedda gänget.

–  Då hoppar hon in i bilen, vevar ner rutan och ger dem fingret, sa Alexander Gustafsson, jourhavande förundersökningsledare vid region sydöstra Götaland, till Aftonbladet under tisdagen.

Gänget följer då efter henne i den svarta eller mörkblå BMW av äldre modell med röda detaljer på fälgarna som framför. Enligt anmälan ska de köra efter kvinnan i uppåt fem kilometer och även försöka preja henne av vägen.

Polisen upprättade under måndagskvällen en anmälan om ofredande, men anmälan lades ner direkt i brist på utredningsuppslag, enligt Alexander Gustafsson.

Men nu har den återupptagits efter att polisen fått in nya uppgifter i ärendet under onsdagen.

– Vi har fått tips gällande bilen och personerna som har kommit in under dagen i dag, säger Samir Cehic, inre befäl vid Växjöpolisen.

– Därför har ärendet återupptagits.

I kvinnans ursprungliga anmälan fanns uppgifter om att det ska vara flera personer i byn som sett de här männen och sagt att de råkat ut för liknande händelser.

Följ ämnen i artikeln